Суд залишив під вартою колишнього заступника голови правління ПриватБанку Яценка

25.02.2021 08:47   -

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка на 60 днів — до 22 квітня.

Згідно з рішенням суду, він може вийти під заставу в 52 мільйони 210 тисяч гривень. У разі внесення застави підозрюваний повинен носити електронний браслет, не виїжджати з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду чи прокурора, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання всі паспорти.

Прокурори просили заарештувати Яценка і призначити йому заставу у розмірі 137 мільйонів, оскільки 22 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що колишній посадовець «Приватбанку» намагався залишити Україну: він нібито вилетів з Дніпра в напрямку австрійського Відня. Після втручання Державіаслужби літак сів в аеропорту «Бориспіль».

Адвокати запевняють, що їхній підзахисний не тікав з України, а летів до австрійського Відня на плановий огляд лікаря, але не назвали діагноз. За їхніми словами, довідка була видана австрійським лікарем ще 2 лютого. Яценко мав повернутися в Україну і 25 лютого з сім’єю полетіти на відпочинок на Мальдіви — про що є відповідні документи.

Рішення суду було ухвалено на засіданні у ніч проти 25 лютого.

Колишньому заступнику голови правління «Приватбанку» повідомили підозру за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Уряд України 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку» і влив у його капітал понад 155 мільярдів гривень.