Суд відмовився забирати у Коломойського компанію “Дніпроавіа”

26.09.2019 11:30   -
Автор:

Суд не став забирати в Коломойського компанію “Дніпроавіа”, через початок війни. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Києва, передає Depo.Дніпро.
Господарчий суд Києва відмовився задовольнити позов Фонду держмайна України до ТОВ “Галтера” щодо розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій “Дніпроавіа”.
Фонд держмайна хотів націоналізувати авіакомпанію, через неналежне виконання власником “Дніпроавіа” зобов’язання передати злітно-посадкову смугу, радіомаячну систему та земельні ділянки, на яких вони розташовані, у власність держави.
Також ТОВ “Галтера” зобов’язалася інвестувати на ремонт аеропорту 882 млн гривень, але фактично було внесено лише 142 млн.
У своєму рішенні суд зазначив, що 2014 року злітно-посадкову смугу, через початок АТО, використовують військові, тому власник авіакомпанії не міг провести реконструкцію. Також у договорі не була визначена дата проведення реконструкції.
Нагадаємо, що 30 березня 2017 року Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про розірвання договору купівлі-продажу та повернення 94,5% акцій авіакомпанії “Дніпроавіа”, яка також володіє аеропортом Дніпропетровськ, у власність держави. У Коломойського висловились щодо законності націоналізації “Дніпроавіа”. Потім у компанії заявили, що рішення суду першої інстанції вступило в законну силу і підлягає апеляційному оскарженню як незаконне і протиправне. У січні 2019 року справу повернення аеропорту Дніпра у власність держави знову передали до суду.