Суд у Дніпрі відправив поліцейського-хабарника за грати

04.09.2019 13:00   -
Автор:

Вироком Самарського районного суду Дніпра слідчий поліції був визнаний винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Хабарнику призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах чи займатися правоохоронною діяльністю строком 3 роки з конфіскацією всього майна. Його позбавлено спеціального звання “старший лейтенант поліції”.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу військової прокуратури Південного регіону України.
Крім того, упродовж другого та третього кварталів 2019 року суди розглянули кримінальні провадження про отримання неправомірної вигоди та притягли до покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, терміном від двох до семи років, п’ятьох посадових осіб.
Зокрема, начальника відділу ГУ НП у Дніпропетровській області, майора поліції та оперуповноваженого цього ж відділу, капітана поліції, у квітні 2019 року за фактом вимагання та одержання ними неправомірної вигоди в сумі 2 тис. доларів засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах поліції на 2 роки, конфіскацією майна та позбавленням спеціальних звань.