Субсидію і пенсію тепер можна оформити через “Дію”

27.09.2021 19:49   -

Відтепер оформити житлову субсидію чи отримати інший вид соціальної допомоги можна через цифровий додаток “Дія”. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбук. Також через додаток можна буде оформити пенсію.

Оформити житлові субсидії, отримати пенсію або державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям можна буде онлайн на порталі Дія. Цього тижня Уряд підтримав розширення пілотного проєкту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Відтепер для отримання таких онлайн-послуг не потрібно буде збирати купу документів та стояти в чергах — достатньо заповнити заявку на сайті. Впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери забезпечить прозорість та автоматизацію процесів нарахування соцвиплат та значно полегшить життя українцям“, – написав міністр.

В планах “цифровізаторів” – запровадження електронних послуг з державної реєстрації народження, шлюбу та смерті, модернізація Державного реєстру актів цивільного стану громадян та запровадження електронних форм документів на заміну паперовим свідоцтвам. Можливість реєстрації шлюбу через “Дію” обіцяють уже цієї осені.

«Сьогодні, 1 вересня, була прийнята постанова, завдяки якій ми спільно з Мін’юстом зможемо реалізувати послугу подання заяви на реєстрацію шлюбу через Дію, щоб життя українців було ще зручнішим. Також для зручності громадян та уникнення черг українці зможуть подати заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та отримати витяги з державного реєстру актів цивільного стану громадян», — зазначив раніше керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.