Студенти КНУ обурені політичним заходом «Слуг народу»

21.09.2020 06:38   -

Учора, 20 вересня в Київському Національному університеті імені Шевченка відбулася презентація кандидатів від партії «Слуга народу» до органів місцевого самоврядування столиці. Попри карантин у країні, «слуги» не знайшли іншого місця для зборів окрім навчального закладу.

Уже вчора ввечері студенти університету висловили своє обурення з цього приводу. Власне, члени Студентського парламенту Університету обурені тим, що їх навчальний заклад залучили до політичної агітації, а це є порушенням законодавства.

«Студентський парламент КНУ засуджує проведення будь-якої політичної агітації на території навчальних закладів. У відповідь на проведення публічного заходу, який було організовано політичною партією «Слуга народу» на території Головного корпусу КНУ в рамках передвиборчої кампанії, СПУ підготував роз‘яснення ситуації, що склалася», – йдеться в заяві студентського парламенту у Фейсбук.

Студенти звертають увагу, що здійснювана «зе-командою» політична агітація в межах навчального закладу порушує вимоги закону Про освіту, а також суперечить Листу Міністерства освіти і науки України “Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти” від 14 вересня 2020 року. Саме тому студенти виступили з різкою критикою акції «слуг», яку очолив сам президент – гарант Конституції і правопорядку.

«СПУ вбачає у публічному заході, що проводиться політичною партією «Слуга народу» на території Університету порушення норм чинного законодавства України, та наголошує на недопустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації Університету. СПУ засуджує будь-які акції політичного характеру, в тому числі політичну агітацію на території університету, а також використання назви Київського національного університету імені Тараса Шевченка для задоволення політичних інтересів», – обурені студенти.