Стройінвест завершує реконструкцію єдиного стадіону на лівому березі Дніпра

02.05.2021 08:38   -

У Дніпрі добігає кінця реконструкція стадіону імені І. Петра Лайка. Споруда стане головним легкоатлетичним стадіоном міста, що дозволить проводити міжнародні змагання з легкої атлетики в Дніпрі.

Після завершення будівельних робіт, арена за якістю і функціональністю перевершить свої аналоги в Сумах, Луцьку та Кропивницькому. Вже у цьому році стадіон зможе прийняти змагання європейського рівня і відповідатиме нормам міжнародних легкоатлетичних федерацій.

«На цей час відбуваються роботи з благоустрою та озеленення території. У підтрибунних приміщеннях нашими фахівцями прокладаються внутрішні інженерні мережі та тривають оздоблювальні роботи», – розповів керівник робіт генпідрядної компанії «СК «Стройінвест».

Серед вже завершених робіт: виконано демонтаж старої огорожі та збудовано нову; виконані монолітні бетонні та залізобетонні роботи; виконано монтаж трибун з залізобетоних плит перекриття; оздоблено зовнішні стіни вентильованим термофасадом; оздоблено зовнішні стіни касетами СКФ; встановлені вікна та вітражі; улаштовано легкоатлетичні гумові доріжки німецького виробника у два шари; встановлено бетонні бордюри; улаштовано тротуари з покриттям тротуарною плиткою; улаштуванно основу під міні-поле; змонтовано покрiвельне покриття з профiльованого оцинкованого листа; виконано мурування стін з різних матеріалів; улаштовано зовнішні мережі водопостачання та зрошення (прокладено труби різного діаметру); прокладено зовнішні мережі електропостачання; змонтовано трансформаторну підстанцю; влаштовано зону для паркування.

Після реконструкції стадіон стане багатофункціональним спортивним комплексом для занять різними видами спорту. Тут буде місце практично для всіх видів легкої атлетики, а саме: вісім сучасних бігових доріжок, майданчик для стрибків у висоту, стрибків в довжину і стрибків з жердиною, а також – для метання диска, молота, списа та штовхання ядра. А ще у спорткомплексі розташована зона розминки, покрита гумою, площею 650 м2, одне повноцінне футбольне поле з натуральним газоном і одне міні поле зі штучним покриттям.

Для догляду за газоном тут встановлена сучасна система поливу – це 5 ємностей по 10 м3 з потужним насосом.

Трибуни для глядачів будуть розбиті на сектори і вміщуватимуть більше 2 000 осіб. У північній трибуні буде встановлено 1 008 полімерних сидінь, а в центральній – 1 138.

Також на стадіоні буде VIP-трибуна на 18 персон з теплоізоляцією і опаленням.Крім цього, в спорткомплексі заплановано обладнання конференц-залу на 94 місця.

Підсвічувати вечірні заходи будуть 4 освітлювальні щогли з 224 прожекторами.