“Стратегія тільки одна – мирний і дипломатичний шлях”, – Головнокомандувач ЗСУ Залужний

05.09.2021 12:35   -

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на питання про наявні у керівництва країни і армії стратегії щодо вирішення конфлікту на Донбасі та деокупації українських територій відповів, що окрім мирного врегулювання конфлікту на даний момент інші варіанти не розглядаються.

Якщо брати стратегію на сьогоднішній день, то стратегія там тільки одна – це тільки мирний і дипломатичний шлях. Інших варіантів на сьогоднішній день немає“, – заявив генерал в інтерв’ю з Яніною Соколовою.

За його словами, будь-яке планування звільнення окупованих територій України через військову операцію неможливе через зосередження біля українських кордонів великої кількості військ РФ, що в разі початку наступу однозначно будуть втручатися в конфлікт. Головнокомандувач не сумнівається в боєздатності української армії і навіть упевнений, що ЗСУ можуть виконати завдання по виходу на державний кордон України, але ціна такої акції може бути надто високою. За словами Валерія Залужного, суспільство не готове до таких жертв і такого сценарію. Саме тому зараз задіяний лише один план – реалізація мирної стратегії врегулювання конфлікту.

Цікаво, що Валерій Залужний позитивно оцінив насмішливу пісню українських військових про президента РФ Путіна (відомий хіт “Путін – ху…о!”), яку вояки виконали під час репетиції параду до Дня Незалежності. Хоча, Головнокомандувач відмітив також, що пісня із нецензурною лексикою не повинна звучати в суспільному просторі із моральних причин.

Як батькові двох дітей, мені б не хотілося, щоб це відбувалося в колі… загалом, з етичної точки зору … Але по суті, вони сказали від душі, вони сказали правду, честь їм і хвала!“, – сказав головнокомандувач ЗСУ.