Страшна Росія: Німці просять американців не виводити свої війська з країни

20.07.2020 14:14   -
американець

Російська агресія проти сусідніх держав, гібридні засоби ведення кампаній проти інших країн та надривні лозунги “ура-патріотів” про те, що росіяни “можуть повторити”, сприймаються як загроза далеко від кордонів РФ.

Здавалося б, найпотужніша країна світу, член НАТО, Німеччина, що не має спільних кордонів з Росією, не мала б остерігатися Путіна і вірити його словам про мир і добродушність. Втім німці, із притаманним їм прагматизмом, чудово розуміють, що економічна співпраця з Росією – це одне, а питання безпеки – трохи інше. А тому, німцям спокійніше, коли у них у “гостях” кілька тисяч американських військових.

Прем’єри чотирьох німецьких земель звернулися до членів Конгресу США з проханням заблокувати плани виведення американських військ з Німеччини, – повідомляє Reuters.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що планує скоротити чисельність американських військ у Німеччині на 9 500 (до 25 000). Підставою для цього було звинувачення Трампа  Німеччини, як члена НАТО, у тому, що вона не виконала поставлені задачі щодо оборони Північноатлантичного альянсу.

Прем’єр-міністри чотирьох південних земель ФРН, в яких розташовані бази США, звернулися з листами до 13 членів Конгресу, включаючи сенаторів Мітта Ромні та Джима Інхофе.

Ми просимо підтримати нас, оскільки ми прагнемо не розривати зв’язок і дружбу, а зміцнювати їх, а також забезпечити присутність США в Німеччині та Європі в майбутньому“, – написали у зверненні прем’єри Баварії, Гессена, Баден-Вюртемберга та Рейнланд-Пфальца.

Речник американського посольства в Берліні відмовився від коментарів. Втім, минулого місяця Вашингтон заявив, що цей крок міг би “посилити стримування Росії, зміцнити НАТО, заспокоїти союзників“.

Виведення американських військ із Німеччини - фатальна помилка ...