“М’який важіль” України – вода з Дніпра

20.07.2020 13:02   -

Анексія Росією українського Криму уже кілька років поспіль представляється російськими елітами як “перемога” та велике надбання. Втім, зрадіти “по-справжньому” ось такому украденому у сусідньої країни ласому шматочку, росіянам стає все важче – проблема водопостачання до Криму досі не вирішена. Через нестачу води у Криму потерпають цілі галузі.

Не очікувано для самої України, в її руках опинився вагомий важіль впливу на Росію та представників окупаційної адміністрації в Криму – дніпрова вода.

Зрозуміло, що до відновлення водопостачання води через Північнокримський канал, говорити про нормальне функціонування економіки в окупованому Криму не варто.

Тож, все актуальнішим стає питання: Чи окупанти і далі терпітимуть “маловоддя”, чи росіяни все ж наважаться на поновлення бойових дій для отримання контролю над Північнокримським каналом?

Втім, не виключений і третій варіант – внесення у політичну повістку українського суспільства розмов про можливість надання води до Криму. Іншими словами, росіяни можуть спробувати вирішити питання через тиск (зваблення, підкуп) на українську владу. “Слуги народу” уже пробували це зробити, втім, реакція суспільства змусила їх відмовитись від просування згаданої ідеї. Поки що…