Ставлять на ноги після важких поранень та допомагають повернутись до звичного життя. Реабілітаційний центр Дніпра залишається надпотужним хабом з допомоги військовим

20.11.2023 18:17   -

Дніпро продовжує виступати найбільшим центром всебічної підтримки пораненим. Міський реабілітаційний центр щоденно відновлює наших захисників після серйозних травм, роблячи місто ключовим медичним пунктом у цій справі. Кожен пацієнт отримує підтримку від мультидисциплінарної команди, до якої входять лікарі фізичної реабілітації, фізичні терапевти, ерготерапевти, логопеди та психологи. Один з учасників цього процесу – військовий Денис, 32 роки. Після поранення на Харківському напрямку у серпні він втратив ногу і вже тривалий час успішно проходить процес реабілітації у цьому центрі.

«Щоденно роблю вправи, вчусь контролювати вагу свого тіла. Важко, але нічого, потроху все виходить. Зараз мав заняття з тренувальним протезом, незвичні відчуття. У центрі подобається, реабілітологи добре ставляться, підтримують», – поділився Денис.

Після того як він повністю освоїть тренувальний протез, він буде навчатися ходити на постійному, більш вдосконаленому протезі.

«Денис потрапив до нас слабким. Спочатку він міг тільки лежати, потім за тиждень став на милиці. Зараз тренується ходити з протезом. Ми багато працювали над зменшенням болю в пацієнта, збільшенням амплітуди. У нашому закладі реабілітація для Дениса скоро закінчиться. Його буде направлено на протезний завод, де для Дениса будуть додатково підганяти постійний протез та навчатимуть ходити вже на ньому», – розповів асистент фізіотерапевта Микита.