3 – загинули, 21 – заражений – статистика коронавірусу в Україні

20.03.2020 07:52   -
Автор:

Станом на вечір 19 березня в Україні зафіксовано уже 3 летальних випадки через коронавірус, а ще у 21 особи лабораторно підтвердили наявність інфекції. Про це повідомляє ВВС.
Третьою померлою від коронавірусу стала 56-річна мешканка Івано-Франківська. Цікаво, що напередодні лікарі повідомили про смерть цієї жінки як такої, що спричинена ускладненнями грипу. Лікарі виявили коронавірус лише після смерті жінки, коли її аналізи були відправлені в лабораторію для перевірки на наявність корона вірусної інфекції.
“Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19”, – йдеться в повідомленні МОЗ.
Картинки по запросу
Таким чином, статистика смертності в Україні по факту є однією з найгірших – 1 померлий на 7 заражених, що становить показник смертності у 14,3 %. Нагадаємо, що в Італії цей показник становить трохи більше 7 %.
Окрім того, 2 нових випадки захворювання виявили на Дніпропетровщині.
Один із нових випадків захворювання в Києві був виявлений тільки через те, що чоловік за власним бажанням пройшов тестування у приватній лабораторії, а потім звернувся до медиків.
Усі ці «особливості» української медицини, коли тестування на вірус не проводиться навіть в лікарні у тих, хто має всі ознаки небезпечної інфекції; коли помирають люди, вже госпіталізовані в лікарню – викликають побоювання щодо здатності українських медиків протидіяти інфекції.