Генадій Корбан вважає, що Верховна Рада має відмінити мораторій на сплату земельних податків

19.03.2020 19:27   -
Автор:

Генадій Корбан вважає, що український парламент повинен терміново зібратися для скасування прийнятого на днях закону щодо пільгового оподаткування підприємств на час карантинного періоду. Про це він написав у своєму Фейсбуці.
«Верховная Рада должна немедленно собраться, больной или здоровой для того, чтобы отменить недавно принятый закон о моратории на уплату земельных налогов и сборов в местные бюджеты».
На думку Корбана, прийнятий закон призведе до спустошення місцевих бюджетів, через що, зокрема, уже в квітні медики в рамках медичної реформи і зміни принципів фінансування медицини можуть не отримати зарплату. Весь тягар виплати заробітної плати медпрацівникам ляже на місцеву владу.
Окрім того, Генадій Корбан підкреслив, що деякі бізнесмени розуміють абсурдність прийнятого закону, а тому готові добровільно і надалі сплачувати всі податки до місцевих бюджетів.
«На фоне неспособности власти признать ошибку, есть и хорошая новость.
Вчера мне позвонил Виктор Пинчук, который сам родом из Днепра. И проявил социальную ответственность, достойную своего положения. Он сказал, что корпорация «Интерпайп» отказывается от льготы, предусмотренной этим глупым законом. И направил все средства от аренды земли на помощь городу в борьбе с коронавирусом. И это прецедент», – відзначив Корбан.