США застосувала санкції щодо Коломойського через його причетність до корупції

05.03.2021 16:10   -

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Так, його звинувачують у корупційних злочинах, – повідомляє Державний департамент США.

Звинувачують олігарха та колишнього українського державного чиновника Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Як офіційний губернатор Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік, Коломойський був причетний до корупційних дій, що підривали верховенство права та віру української громадськості в демократичні інститути та громадські процеси свого уряду, включаючи використання політичного впливу та офіційної влади для його особистої вигоди. 

Хоча це призначення базується на діях за його перебування на посаді, я також США занепокоєні поточними та постійними зусиллями Коломойського щодо підриву демократичних процесів та інституцій в Україні, які становлять серйозну загрозу для її майбутнього.

Цю постанову зроблено відповідно до розділу 7031 (c) Закону про Державний департамент, іноземні операції та відповідні програми, 2020 р.

Окрім Ігоря Коломойського, застосовано санкції щодо наступних членів найближчої родини Ігоря Коломойського: його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його син Ізраїля Цві Коломойського. Ця акція робить Ігоря Коломойського та кожного з цих членів його найближчих сімей неприйнятними для в’їзду до Сполучених Штатів.

Це призначення підтверджує відданість США підтримці політичних, економічних та правових реформ, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед.  Департамент і надалі використовуватиме такі органи влади для сприяння підзвітності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі.