США послідовно тисне на Білорусь

07.07.2021 10:29   -

Міністерство транспорту США заборонило продаж квитків на пасажирські рейси між США і Білоруссю. Заборона також стосується рейсів, здійснюваних з пересадкою, – повідомляє REUTERS.

Американське об’єднання пілотів ALPA вже привітало цей крок.

Як виняток будуть можливі гуманітарні рейси, а також ті, причиною яких є національні інтереси і безпека США.

У той же час раніше в Держдепартаменті відзначили, що обмеження рейсів між США і Білоруссю відповідає інтересам зовнішньої політики Вашингтона в світлі примусової посадки рейсу Ryanair в Мінську.

Нагадаємо, Bloomberg з посиланням на два джерела повідомив, що Сполучені Штати зроблять кроки щодо обмеження авіасполучення з Білоруссю.

Раніше ЄС офіційно закрив небо для білоруських авіакомпаній. Це сталося через примусову посадку літака, в якому перебував опозиційний журналіст Роман Протасевич.

Після примусової посадки рейсу Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса 23 травня, уряд США порадив пасажирським авіакомпаніям проявляти граничну обережність під час польоту над Білоруссю. У той час, однак, США перестали вводити будь-які обмеження.

Наказ дозволяє уряду США “робити винятки у кожному конкретному випадку для будь-яких перевезень, які вважаються національними інтересами США, в тому числі з міркувань гуманітарної безпеки або національної безпеки”.