США готують повне ембарго на торгівлю з Московією, а також перекриття доступу до морських шляхів

15.03.2022 11:20   -

Сполучені Штати будуть продовжувати чинити тиск на економіку московитів, щоб відібрати у путіна ресурси для вторгнення в Україну, заявив у понеділок CNBC заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо, – повідомляє Reuters.

На запитання, чи піде адміністрація Байдена назустріч вимогам президента України Володимира Зеленського щодо закриття міжнародних водних шляхів для росії та запровадження повного торгового ембарго проти Москви, Адейємо сказав, що Штати діятимуть саме в цьому напрямку.

«Отже, ви побачите, як ми продовжимо чинити тиск на російську економіку, щоб позбавити її можливості проектувати силу. Ми продовжимо переслідувати російську еліту, щоб забрати ресурси у президента путіна», – сказав Адеємо.

«Усе це відповідає тому, про що нас просив президент Зеленський», – додав Адеємо.

Ще один чиновник міністерства фінансів сказав, що західні санкції вже викликали «фінансову кризу» в росії, яка змушує приймати важкі рішення про те, як фінансувати свої воєнні дії. У середу росія повинна вконати два платежі за доларовими облігаціями, але вона заявила, що може заплатити тільки в рублях, що рівносильно дефолту.

«Вони перебувають у становищі, коли їм доведеться робити вибір щодо того, які борги вони зможуть оплатити, і цей вибір зрештою поставить путіна у становище, коли він повинен буде вирішувати, чи продовжить він вторгнення чи зупинить його», – сказав Адейємо.

Нагадаємо, за підрахунками експертів, путінське вторгнення в Україну відкине російську економіку на 30 років назад.