Спортсменки з Дніпропетровщини Наталія Кобзар і Анна Стеценко завоювали срібло і бронзу на Паралімпійських іграх-2020

31.08.2021 17:29   -

Легкоатлетка з Дніпропетровщини Наталія Кобзар виборола «срібло» на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Спортсменка обійшла учасницю з Південної Африки у бігу на 400 м, – повідомляє повідомили в облдержадміністрації.

«Маємо ще одну медаль на Паралімпійських іграх! Друге місце на п’єдесталі посіла легкоатлетка Наталія Кобзар. Дівчина здобула «срібло» у бігу на 400 м», – зазначив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников. 

Наталія Кобзар фінішувала з особистим рекордом 1:01.47. Легкоатлетку обійшла учасниця з Китаю Цзян Феньфень з результатом 1:01.36. «Бронза» – у спортсменки з Південної Африки Шеріл Джеймс.

Паралімпіада 2020: легкоатлетка Наталія Кобзар принесла Україні 33-тє " срібло" — Спорт — tsn.ua

Дівчина – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики. Чемпіонка світу 2019-го у бігу на 400 м. Займається легкою атлетикою у Дніпропетровському обласному центрі «Інваспорт».

У складі збірної плавчиня Анна Стеценко здобула «бронзу» у змішаній естафеті.

«Сьомий день Паралімпійських ігор у Токіо запам’ятався новими перемогами наших спортсменів. Десяту медаль у скарбничку області додала плавчиня Анна Стеценко. Вона змагалась у складі збірної команди», – сказав начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської Олександр Пшеничников. 

29-річна Анна Стеценко – уродженка Соледара на Донеччині, вихованка спортклубу “Артемсіль”. Займається плаванням у Дніпропетровському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”. Майстер спорту України міжнародного класу. Досі вона мала в активі чотири паралімпійські нагороди, з них три золоті (всі здобуті в Ріо-2016).

Українські плавці Анна Стеценко, Марина Піддубна, Максим Веракса та Кирило Гаращенко вибороли «бронзу» у змішаній естафеті 4х100 метрів вільним стилем.

Збірна України завоювала унікальну "бронзу" на Паралімпіаді - Новини спорту  - Спорт 24

Раніше вона завоювала золоту медаль на Паралімпійських Іграх у Токіо. Нагороду на дистанції 400 метрів вільним стилем здобула Анна Стеценко (клас – S13).

Плавчиня з Донбасу виграла для України третє "золото" Паралімпійських ігор  у Токіо | Новинарня

На Паралімпіаді-2020 Дніпропетровську область представляють 20 спортсменів. Ігри триватимуть до 5 вересня.

Ще одна спортсменка, яка переїхала до Дніпра й готується тут з Андрієм Фатєєвим, дебютантка, легкоатлетка Юлія Шуляр стала другою у забігу на 400 метрів та принесла державі чергову нагороду. 24-річна паралімпійка завоювала срібло у класі T20, який охоплює спортсменів з обмеженими інтелектуальними можливостями вона пробігла свою дистанцію за 56.18 секунди.