Співпраця з НАТО: британська делегація відвідала військовий полігон на Дніпропетровщині

25.06.2019 11:15   -
Автор:

Делегація Великої Британії на чолі із начальником Головного штабу Сухопутних Військ Збройних Сил Великої Британії генералом сером Марком Карлтон-Смітом відвідала 239 загальновійськовий полігон оперативного командування «Схід».
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
“Начальник штабу Оперативне командування «Схід» Збройних Сил України генерал-майор Едуард Москальов та генерал Марк Карлтон-Сміт ознайомилися із порядком організації та проведення курсу підготовки інструкторів під керівництвом представників операції «Орбітал» Збройних Сил Великобританії на 239 загальновійськовому полігоні”, – йдеться у повідомленні.
Метою даного курсу є проведення підготовки інструкторсько-викладацького складу навчального батальйону 239 загальновійськового полігону інструкторами операції “ORBITAL” за програмою індивідуальної підготовки з метою набуття спроможностей проводити індивідуальну підготовку особового складу механізованих бригад, яка є основою для проведення подальшого етапу колективної підготовки бригад на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (с. Старичі, Львівська обл.).
Зазначимо, що навчально-тренувальна місія або операція ОРБІТАЛ проводиться з лютого 2015 року в межах співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії у відповідь на прохання української сторони щодо навчання та обміну досвідом з військовослужбовцями ЗСУ. Інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку й Афганістані, навчають українських військових відповідно до сучасних вимог і стандартів НАТО.
Програма навчально-тренувальної місії Великобританії «Орбітал» має оборонний характер та охоплює більше двадцяти напрямків підготовки, серед яких курс підготовки боротьби проти саморобних вибухових пристроїв, курс ведення оборонних дій в умовах населеного пункту, поглиблений курс тактичної медицини з підготовки старшого сержантського складу та курсу контрснайперської боротьби.
У рамках місії «Орбітал» було навчено понад 14 000 українських військових.