Спеціальна служба буде консультувати городян з приводу комунальної реформи

03.02.2015 23:30   -
Автор:

Якщо мешканці багатоповерхівок хочуть мати голос у вирішенні власних комунальних проблем, їм гаряче рекомендують створювати ОСББ. Тим більше, що комунальна реформа все ближче, ймовірно, що 2015 рік стане останнім у існуванні КЖЕПів. У Дніпропетровському управлінні житлово-комунального господарства навіть відкрили спеціальну службу, аби консультувати активних городян і надавати їм юридичну допомогу.
Про це йдеться у сюжеті 11 каналу, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Зацікавленість у створенні ОСББ у мешканців багатоповерхівок є. Але більшість з них розбиваються через бюрократичні складнощі, а також відсутність фінансування. Щоб будинок передати на баланс об’єднання співвласників, ЖЕК має його відремонтувати, на це грошей вже два роки не давали. Тому в 2014 у Дніпропетровську створили всього 13 ОСББ. Та на останній сесії міськрада виділила на цю справу аж 8 млн грн. Тож управління має намір привести до ладу ті будинки, які вже мають готові ремонтні проекти.
ОСББ – то справа добровільна, щоб створити об’єднання співвласників потрібна згода 50% мешканців будинку. Якщо їхні сусіди не прийдуть на збори, тим самим вони втратять право голосу, і за законом будуть вимушені виконувати волю більшості. А тими будинками, де ОСББ так і не з’являться, імовірно, будуть опікуватись керівні компанії. На яких засадах вони надаватимуть свої послуги поки що достеменно не відомо.
Читайте також: Днепропетровские чиновники советуют жителям организовываться в ОСМД