Сотні британських десантників висадилися поблизу Криму

20.09.2020 15:34   -

Піднесено і захопливо описуються на сторінці фейсбук Генерального штабу ЗСУ військові навчання українських військ спільно з нашими британськими союзниками.

 «Об’єднані зусилля – 2020» розпочалися із десантування британських та українських «крилатих піхотинців»
Сонячного ранку з військового аеродрому Великої Британії піднялися в небо кілька військово-транспортних літаків «C-130 Hercules» Королівських Повітряних Сил. На борту лайнерів були повітряний десант, важке піхотне озброєння та техніка. Через кілька годин у відкриті рампи «C-130 Hercules» почали «виходити» воїни-десантники 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії. Й безкрайнє поле над одним із полігонів Миколаївщини вкрилося куполами…

???????????????? «Об’єднані зусилля – 2020» розпочалися із десантування британських та українських «крилатих піхотинців» /…

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Субота, 19 вересня 2020 р.

Британські ЗМІ теж не обминули цю непересічну подію, адже це найбільші масові десантування у Великобританії за останні 20 років.

Mirror відзначає, що понад 450 британських військових, які десантувалися, в тому числі 16-а повітряно-штурмова бригада, котра об’єднала сили з українськими десантниками продемонструвала свою військову міць і солідарність лише за 100 миль від контрольованого Москвою Криму напередодні військових навчань РФ, які відбудуться за наказом Путіна.

Mirror, як єдине присутнє на навчаннях британське видання, цитує враження одного з десантників – сержанта Джона Дженкінса, який каже, що здійснив вже 15 стрибків, “але цей особливий”.

“Пролетіли у повному спорядженні для стрибка з Оксфордширу через всю Європу, було багато хвилювань. Ми – головні сили й у бойовій готовності, тож це шанс потренуватися на практиці, й усе пройшло дуже добре”, – розповів британський десантник.

Спільне навчання розглядається як навмисне прояв солідарності з Україною та послання іншим силам в регіоні про це пише британське видання Sky, ці навчання проводяться “на знак солідарності з Україною”.

“Основним посланням для РФ є те, що Великобританія є нашим справжнім і надійним партнером, який допомагає нам у наших труднощах. Великобританія готова протистояти російській агресії з нами”– видання наводить слова командувача українських ДШВ Євгена Мойсюка.

Британське видання Sky так бачить теперішню ситуацію – наразі Україна проти РФ досі веде бої на сході країни, а в сусідній Білорусі продовжуються хвилювання після спірних виборів минулого місяця. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що НАТО збирає війська на кордоні з його країною. Хоча НАТО рішуче заперечує це, образ сотень британських військ, які стрибають з парашутом на схід України та поблизу кордону Криму, не залишиться непоміченим у Мінську чи Москві.

навчання

Видання наводить слова британського командувача: “Завжди в нашій ДНК є розгортання в будь-якій точці світу за короткий термін”, – сказав командир британської 16-ї бригади Джеймс Мартін.

Сотні британських десантників стрибнули в Україну разом із солдатами елітного підрозділу армії Pathfinder на навчання поблизу кордону з Кримом.  Надано Міністерством оборони

“Ми дуже прагнемо, це в наших інтересах зберегти стабільність у Чорноморському регіоні. Ми хочемо бути чіткими, але ми не провокуємо, це зовсім не наш намір”, – запевнив Джеймс Мартін.