Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

06.04.2021 14:14   -

День спорту проголошений згідно з рішенням ГА ООН від 23 серпня 2013 року

6 квітня у всьому світі відзначають Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Останні два роки під час пандемії COVID-19 цей день набуває особливого значення. Лише разом ми зможемо подолати будь-які виклики. І саме спорт постійно вчить та допомагає нам долати всі перешкоди, об’єднує та надихає, підтримує та робить нас сильнішими, – привітали Дипломати МЗС України.

Дипломати знають, наскільки потужною силою є спорт і як можна використовувати її, аби демонструвати та доносити навіть важливі дипломатичні сигнали. Нещодавно Kateryna Bilotil та Volodymyr Dzhydzhora ініціювали флешмоб «Добіжи до Криму». Разом з колегами-дипломатами з усього світу вони поставили собі за мету разом пробігти 958 км – саме така відстань від Києва до Керчі – і вкотре нагадати, що #КримЦеУкраїна. Пам’ятаймо, ми всі — одна команда і саме разом ми досягнемо будь-якої мети!

Як зазначається у відповідній оонівській резолюції, спорт, який є одним із інструментів освіти, розвитку і миру, сприяє зміцненню співробітництва, солідарності, терпимості, розумінню і соціальній інтеграції, як на місцевому, так і на національному і міжнародному рівнях. Його внутрішні цінності, такі як командний дух, чесність, дисциплінованість, повага до супротивника і правил гри сприймаються в усьому світі і можуть застосовуватися для зміцнення солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу.