Сьогодні розпочинається вступна кампанія

01.07.2021 09:57   -

1 липня на Дніпропетровщині розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

1 липня розпочинається вступна кампанія, абітурієнти зможуть зареєструвати електронні кабінети. З 1 до 23 липня у певних вишах проведуть творчі конкурси та вступні іспити.

Документи навчальні заклади прийматимуть з 14 числа. Подати їх треба в електронній формі, а рейтингові списки обіцяють оприлюднити до 28 липня.

  • реєстрація електронного кабінету — 1 липня

– творчі конкурси та вступні іспити:

  • з 1 до 13 липня (бюджет)
  • з 1 до 23 липня (контракт)

– оприлюднення рейтингових списків — з 17 до 19 липня

Подання заяв до закладів вищої освіти триватиме з 14 до 23 липня. Цьогоріч можна подати до 5 заяв на бюджет у будь-який заклад вищої освіти без обмеження кількості спеціальностей, на які їх подають, і до 30 заяв на контракт, – повідомляє osvita.ua.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 14 липня (крім військових закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується: 

  • 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; 
  • 23 липня – для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 1 по 13 липня.

Для відкриття електронного кабінету слід вказати адресу електронної пошти – надалі вона буде логіном для входу. Система автоматично перевірить логін на збіг з іншими. Якщо буде зафіксовано ідентичність логінів – видасть попередження. У такому разі потрібно створити новий унікальний логін. На вказану електронну адресу надійде лист для активації доступу до електронного кабінету. 

Під час реєстрації електронного кабінету заборонено використовувати електронні адреси заблокованих в Україні сервісів, наприклад, mail.ru, yandex.ru.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно також внести дані:

  • одного з сертифікатів ЗНО – номер, пін-код та рік отримання (2018–2021); дані інших сертифікатів варто додати в особистому електронному кабінеті вступника вже після реєстрації;
  • свідоцтва про повну загальну середню освіту (атестата) – серію, номер та середній бал додатка (про порядок його розрахунку дізнайтеся за посиланням).

Реєстрація електронного кабінету вступника можлива з атестатом, виданим не раніше 1998 року (фотокомп’ютерні («пластикові») документи). Якщо документ видано до 1998 року, то доведеться подавати заяву в паперовому вигляді безпосередньо в закладі освіти.

Для того щоб краще ознайомитися з порядком створення електронного кабінету, можна переглянути відеоінструцію, розроблену Міністерством освіти і науки України. Вона допоможе попередньо зорієнтуватися в процедурі створення електронного кабінету. 

Після активації електронного кабінету потрібно ввести / завантажити таку інформацію про вступника:

  • контактний номер телефону (у форматі +380): це потрібно для оперативного зв’язку закладу освіти з абітурієнтом і його батьками, тому варто вказати кілька телефонних номерів;
  • кольорову фотокартку вступника (3х4 см);
  • фотокопію додатка до свідоцтва / атестата про повну загальну середню освіту. 

Файли потрібно завантажувати у форматі JPG (JPEG, PNG), а максимальный розмір такого файлу не має перевищувати 1 Мб.