Сьогодні, 29 квітня, відзначають Всесвітній день бажань

29.04.2021 05:28   -

Всесвітній день бажань – це день, який святкує побажання у всіх формах! Сюди входять побажання, які ще не виконані, а також ті, що були. 

День був заснований Фондом «Здійсни бажання». Це некомерційна організація, яка була заснована у Феніксі, США. Мета організації – допомогти невиліковно хворим дітям досягти своїх побажань. Вони виконують побажання дітям у віці від двох з половиною років до 17 років. 

Фонд «Зроби бажання» працює в 60 різних місцях в межах Сполучених Штатів. Організація також діє в 45 інших країнах світу. 

Якщо ви хочете, щоб Фонд «Здійсни бажання» здійснив чиїсь бажання. Дитина може мати право отримати бажання, якщо на них посилається одне з наступних джерел: дитина з потенційним бажанням, законний опікун чи батько або медичний працівник, який лікує дитину. Існує онлайн-форма запиту, і тому вам просто потрібно заповнити її, якщо ви хочете попросити побажання для дитини, яка погано почувається.

Історія Всесвітнього дня бажань

Це було бажання семирічного хворого на лейкемію Кріса Грейціюса стати поліцейським. Коли поліція почула про це, вони захотіли допомогти і виконали його бажання. Молодий Кріс був офіцером міліції протягом одного дня 29 квітня 1980 року. Інші чули про це і вважали, що задоволення побажань хворих дітей є хорошою ідеєю. Отже, було засновано Фонд «Зроби бажання» та став однією з найвідоміших дитячих благодійних організацій у світі.

Це призвело до народження Всесвітнього дня бажань – річниці дня, коли поліція виконала бажання Кріса. Зараз до Всесвітнього дня бажань залучено 48 країн. Люди святкують виконання бажань у всьому світі, здійснюючи мрії для хворих дітей. Той, хто хоче взяти участь у цьому святкуванні, може поширити інформацію за допомогою сайтів соціальних мереж, пожертвувати гроші на благодійність або направити знайому дитину.

Всесвітній день бажань проводиться щороку, починаючи з 2010 року. Коли перший день розпочався, він відзначив 30-ту річницю дня, коли Кріс Грейцій здійснив свою мрію. Це, як мінімум, зігріває серце! Кріс хотів зловити поганих хлопців, і він любив грати в поліцейського, і його мрія здійснилася.

Підполковник Дік Шефер подарував Крісу старий поліцейський значок і капелюх “Смокі ведмідь” на день. Крім того, він присягнув Крісу як першому почесному офіцеру ДПС Арізони. Співробітники навіть подбали про те, щоб там була офіційна поліцейська форма, спеціально зроблена для Кріса. Форма прибула до лікарні 1 травня, і Кріс був радий її носити. На жаль, битва Кріса з лейкемією була програна всього через два дні.

 В Інтернеті є кілька чудових фотографій Кріса в його поліцейській формі. 

Make A Wish timeline | Timetoast timelines

Пропозиція щодо відзначення Всесвітнього дня бажань – створити власну баночку бажань для вас та вашої родини. Ви можете закликати всіх членів сім’ї написати свої побажання на аркуші паперу та скласти їх, помістивши папір всередину банки. Одне бажання, один папірець – це правило! Тоді ви та інші можете пробратися в банку бажань, коли поруч нікого немає, і спробувати здійснити мрії людей. Можливо, ви не зможете виконати всі побажання відразу, але це дає кожному в родині щось, над чим слід попрацювати. Тоді ви зможете відчути чисту радість на обличчях ваших близьких, коли їхні мрії стануть реальністю.