Сьогодні суперкубок України-2020: “Динамо”-“Шахтар”

25.08.2020 16:50   -

25 серпня “Шахтар”, як переможець чемпіонату України 2019/20, зіграє проти “Динамо”, яке виграло Кубок України-2020, у матчі за Суперкубок України.

Про цікавинки майбутнього суперматчу наших лідерів розповідає “Спорт24”

Матч цікавий шанувальникам футболу тим, що це буде перша дуель румунського головного тренера киян Мірчі Луческу зі своєю колишньою командою, з якою за дванадцять років роботи він виграв 22 трофея – в тому числі і Суперкубки, – інформує видання.

На 2020 рік у Суперкубку України в опонентів повний паритет – “Шахтар” і “Динамо” завойовуючи трофей по 8 разів. Але ось в особистих суперкубкових поєдинках кияни мають 7 перемог, а донеччани – 5.

Шахтар" - "Динамо". Текстова трансляція

У минулому році на стадіоні “Чорноморець” в одесі кияни здолали непримиренних суперників з рахунком 2:1.

А ось Маркевич не високої думки про матч, глава комітету національних збірних Української асоціації футболу Мирон Маркевич гра за перший трофей нового сезону для нього буде мати статус товариської, – поділився в інтерв’ю 1927.kiev.ua: “Ми побачимо абсолютно виставковий матч – товариську гру з посиленою відповідальністю. Нічого особливого і надзвичайного від цієї гри не чекаю. Уболівальникам це цікаво, все ж, це перший матч Луческу з “Динамо” проти “Шахтаря””. Також тренер заявив, що зараз “Шахтар” виглядає сильнішим і за “Динамо”, і за всі інші команди в Україні. Проте Маркевич зазначив, що в поточному сезоні ще всяке може трапитися.

Ми побачимо абсолютно виставковий матч – товариську гру з посиленою відповідальністю. Нічого особливого і надзвичайного від цієї гри не чекаю. Уболівальникам це цікаво, все ж, це перший матч Луческу з “Динамо” проти “Шахтаря”, але для мене це – товариський матч.

Киянам потрібно проходити в груповий етап Ліги чемпіонів, “Шахтарю” – добре зіграти в своїй групі. Це головне. А перемога в Суперкубку ролі не грає, – підсумував Маркевич.