Сьогодні День танкістів. Вітаємо та дякуємо. Історія одного героя

13.09.2020 16:38   -

Привітання Командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирського.

Розповіді про наших танкістів у їхнє професійне свято на АрміяInform. Історія про екіпаж танку «Удав», до якого входив командир танкового взводу лейтенант Василь Божок, який відзначився у танковій битві, коли з боку Вуглегірська йшли московські танки, аби відрізати наші війська.

Але наші танкісти «Удава», які взяли під охорону ділянку траси Артемівськ – Дебальцеве, завадили окупантам оточити українські підрозділи, спалили декілька ворожих машин та змусили їх відступити.

В офіційному описі бою Василя Божка сказано, що «Цей героїчний бій зупинив натиск сепаратистів і змусив незаконні збройні формування припинити вогонь і відійти на безпечну відстань. Це дало змогу нашим підрозділам перегрупуватись і під прикриттям вогню екіпажу танка забезпечити відхід батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової бригади під керівництвом командира батальйону з позивним «Майк». Завдяки сміливим та рішучім діям лейтенанта Божка батальйон вийшов із бою без втрат».

Це історія про одного героя-танкіста Василя Божка – звичайного українського хлопця, родом із Житомирщини, який після навчання в Академії сухопутних військ продовжив службу в 92-й окремій механізованій бригаді. А коли розпочалася війна, він відзначився, став Героєм, продовжував служити  там, де українці потребують захисту та оборони від окупанта. А цього року, повернувшись з чергового довготривалого відрядження на Донбас, герой-танкіст одружився. З дівчиною, яка майже рік чекала коханого з війни, заради нього покинула рідне місто Харків, улюблену та перспективну роботу, переїхала до нього у військове містечко…

А ось таким відео АрміяInform привітало усіх танкістів.