Білоруси продовжують страйкувати попри судовий тиск

13.09.2020 16:43   -

На підприємстві «Білоруськалій» робітники оголосили безстроковий страйк.

Білоруський виробник добрив «Білоруськалій» продовжить страйкувати, незважаючи на рішення Мінського обласного суду визнати страйк незаконним, – повідомляє rosbalt.

Страйком підприємства в Солігорську заявив, що розпочатий 17 серпня страйк оголошується безстроковим «з політичних мотивів».

Співробітники підприємства одними з перших в країні припинили роботу в знак протесту проти переобрання Олександра Лукашенка президентом. Працівники вимагали визнати недійсними минулі вибори президента, звільнити затриманих на акціях протесту і зупинити насильство щодо мирних громадян.

Беларуськалий - РИА Новости, 1920, 12.09.2020

Члени страйкового комітету вибачилися перед іншими працівниками за некоректне оформлення страйку. При цьому вони підкреслили, що законною підставою для страйку є міжнародний пакт ООН «Про економічні, соціальні та культурні права», ратифікований Республікою Білорусь.

Страйком посилається на статтю 8 Трудового кодексу Білорусії – «Співвідношення законодавства про працю та норм міжнародного права».

Крім «Білоруськалій» страйку оголосили і інші великі білоруські підприємства, серед яких «Нафтан», Мінський тракторний завод, Мінський завод колісних виробів і БелАЗ.