«Слуги» почали виходити з фракційного чату після зливу повідомлення Третьякової: “мінус один ворог”

08.10.2021 17:22   -

Нардепи з фракції «Слуга народу» почали покидати фракційний чат після зливу повідомлення Галини Третьякової. Вона прокоментувала смерть іншого нардепа Антона Полякова словами «одним ворогом менше».

Про це повідомив очільник партії Олександр Корнієнко на брифінгу.

Представник фракції “За Майбутнє” Ігор Палиця заявив з трибуни ВР, що нардепка-“слуга” Галина Третьякова написала в партійному чаті про смерть Антона Полякова “одним ворогом стало менше”. Нардеп Гео Лерос опублікував скріншот повідомлення.

«Депутати після цього повиходили [із чату]. Після того, як стало зрозуміло, що у цей чат можна заходити як у кулуари й він втратив взагалі своє значення для спілкування колег. Тому що я можу — ось там зараз мої колеги біля вікна — я можу зараз з ними поперекрикуватись, ви це все запишете, і це, у принципі, зараз так виглядає «офіційний чат фракції», — пояснив він.

За його словами, вже можна додати до цього чату журналістів, «щоб було простіше». Після скандалу з Третьякової з чату вийшли щонайменше 15 нардепів.

Уранці, 8 жовтня, у Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова — народного депутата України від депутатської групи «За майбутнє». В Раду він зайшов від «Слуги народу». 33-річний Антон Поляков був главою підкомітету з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу комітету Ради з питань антикорупційної політики.

Нардеп від «Слуги народу» Галина Третьякова у фракційному чаті прокоментувала смерть члена депутатської групи «За майбутнє» Антона Полякова фразою «одним ворогом менше». За це її планують відсторонити від роботи в Раді на 5 засідань, а опозиція хоче, щоб її звільнили з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Антон Поляков пройшов до Верховної Ради як висуванець від партії “Слуга народу” у 206-му окрузі у Чернігівській області, але 15 листопада 2019 року “слуги народу” виключили його з фракції – як говорили, через порушення домовленості про спільне голосування з чутливих питань і конфлікти з керівництвом фракції та тодішнім керівником Офісу президента Андрієм Богданом.

16 грудня Поляков попросив виключити його з партії “Слуга народу” з “ідеологічних і моральних принципів”.

Після виключення вступив у групу “За майбутнє”, яку асоціюють з Коломойським.

Поляков був серед тих депутатів, які завалили правками до другого читання т. зв. “антиколомойський” закон – закон про банки, який заборонив повернення “Приватбанку” Ігорю Коломойському. Він позивався проти голови ВР Дмитра Разумкова та голови фінансового комітету ВР Данила Гетманцева через цей закон.

Поляков очолював підкомітет із питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Поляков також неодноразово заявляв, що “слуги народу” отримують доплату в конвертах. 

 Нагадаємо, що Галина Третьякова заявила, що в сім’ях, які отримують матеріальну допомогу від держави, народжуються діти «низької якості».

«Коли ми демографічно даємо такі кошти, які використовуються сім’єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб дати їй рівні права, освіту, а народжують для того, щоб отримати матеріальну допомогу, ми отримуємо, я скажу жорстко, отримуємо дітей дуже низької якості. І це призводить до того, що вони теж сідають на публічні кошти», – сказала Третьякова.