Рябошапка поділився подробицями “зливу” Єрмаком операції щодо “вагнерівців”

08.10.2021 17:41   -

Екс-генеральний прокурор Руслан Рябошапка поділився подробицями зриву так званого “вагнергейту”. За його словами, дзвінок, який спричинив зрив операції, здійснив не президент Володимир Зеленський, а голова його офісу Андрій Єрмак, – заявив Рябошапка під час ефіру на телеканалі “Прямий“.

Екс-генеральний прокурор зауважує, що за його інформацією телефонував точно не Зеленський.

“Я просто не розумію й у мене в голові не вкладається, навіщо було озвучувати версію, що він особисто зателефонував президенту Білорусі і попередив його про якихось бойовиків. .. Була інформація і вона теж озвучувалася, що цей дзвінок був від керівника Офісу президента”, – сказав Рябошапка.

Зауважимо, дещо раніше голова провладної тимчасової слідчої комісії Мар’яна Безугла повідомила, що громадськість може ніколи не дізнатися, хто наказав скасувати операцію по захопленню бойовиків. Це станеться за умови, якщо відповідні дані щодо “вагнергейту” не розсекретять.

29 липня 2020 року в Білорусі затримали бойовиків із ПВК “Вагнера”: 32 – під Мінськом, ще одного – на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Тоді правоохоронці Білорусі повідомили, нібито до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації у період виборчої кампанії.

11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генпрокуратури Білорусі запити про видачу 28 бойовиків (серед яких 9 громадян України), яких підозрюють в участі у терористичній організації.

14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов’язки президента Білорусі, віддав 32 затриманих “вагнерівців” Росії.

17 серпня народний депутат України Олексій Гончаренко звинуватив оточення президента України Володимира Зеленського у зливі ворогам секретної інформації про таємну спецоперацію українських спецслужб з затримання російських бойовиків у Білорусі.