“Слуга народу” спричинив ДТП – перебував за кермом у нетверезому стані

30.08.2021 12:24   -

Видання Українська Правда із посиланням на інші ЗМІ та власні джерела повідомило, що 23 серпня народний депутат фракції “Слуга народу” Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Олександр Трухін є головою осередку партії “Слуга народу” у Полтавській області. Вранці 23 серпня він у Полтаві брав участь в урочистих заходах з нагоди Дня державного прапора. За деякими даними, разом із друзями Трухін обідав у полтавському ресторані “Лілея”, де і вживав алкогольні напої.

О 15:45 23 серпня на Бориспільській трасі при в’їзді в Київ сталося ДТП за участю Трухін – його “Audi” не дотрималося безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхало у “Ford”, який у свою чергу протаранив автомобіль “Daewoo”. Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали 6 людей, серед яких двоє дітей, голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

… в авто де був Лучі, ззаду влетів на велетенській швидкості водій Ауді. Яким виявився . . . народний депутат України від партії Слуга Народу – Олександр Трухін.Свідки кажуть, Трухін мав ознаки алкосп’яниєіння, нібито хотів втекти з місця ДТП, далі розмахував щоб порішати депутатським мандатом“, – написав Костянтин Андріюк у Фейсбуці.

На зображенні може бути: автомобіль та дорога

У поліції факт ДТП на Бориспільській трасі підтвердили, але імен учасників не назвали. Речниця поліції Юлія Гірдвіліс розповіла, що за фактом ДТП порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). 

Джерело у МВС повідомило “Українській правді”, що справою займається Державне бюро розслідувань. За даними УП, патрульна поліція встановила, що за кермом був саме Трухін.