“Слуги народу” продовжують втрачати популярність – їх наздоганяють суперники

10.08.2020 14:57   -

Згідно із соціологічним опитуванням, проведеним Соціологічною групою “Рейтинг” 5 серпня 2020 року, пропрезидентська партія “Слуга народа” продовжує втрачати свою популярність. Згідно даних дослідження, наразі за згадану політсилу готові проголосувати всього 26 % респондентів.

В принципі – такий показник не є надто низьким і демонструє приблизно такі ж електоральні настрої, що були на початку цього року.

Але є одне але…

Якщо раніше найближчі конкуренти “Слуг” суттєво відставали від них (йдеться про “ОПЗЖ” та “ЄС”), то зараз вони наростили свою популярність за рахунок тих, хто ще взимку не міг визначитись із своїми політичними вподобаннями – у Дніпрі, наприклад, на початку року таких було майже 30%, тоді як партію “Слуга народа” підтримували 22% опитаних.

Тепер же, за даними дослідження “Рейтингу”, якщо “Слуга народа” має 26% глосів виборців, то ОПЗЖ – 17,6%, а партія «Європейська солідарність» – 15,7%. Іншими словами, останні дві політсили змогли охопити той електорат, що півроку тому не визначився. І чим ближче до виборів, тим чіткіше ми спостерігаємо цю тенденцію на тлі того, як рейтинг політичної партії Зеленського не росте.

На цей момент звертають увагу й самі автори дослідження: “Половина опитаних, які обирали партії зазначили, що цілком упевнені у своєму виборі, 38% – скоріше впевнені, 15% – не впевнені. Відносно більше впевнені у своєму виборці прихильники партій «Європейська солідарність», партії Шарія та «Опозиційна платформа – За життя».  

Тобто, виборці ЄС і ОПЗЖ стабільно прихильні своїм партіям і навряд чи змінять свої симпатії перед виборами. А от у “Слуг” все не так гладко – вони не просто не спромоглися завоювати тих, хто не визначився. Більше того, невизначеність є ознакою самих виборців “зелених”, що робить можливим подальший відтік голосів від “СН”.

Самі “Слуги” все це прекрасно розуміють. Але, замість того, щоб завойовувати своїх виборців виконаними обіцянками і реальними справами, вони шукають ганебних способів утримати владу – питання про майбутній союз “Слуги народа” і “ОПЗЖ”, кажуть, уже вирішене.

Та що там гадати – Дубінський і Рабінович уже роблять однакові пости на Фейсбуці.

Зображення може містити: 2 особи, текст «александр дубинский в чем урок беларуси для украинской власти? улицу не надо бояться, отвечать законом. на попытки беззакония который должен быть один для всех, избирательного сопливого активистов на тех, может убивать, и тех, кто может грабить. и тогда можно сохранить свою страну. See Translation Vadim Rabinovich в чем урок беларуси для украинской власти? улицу не надо бояться, отвечать законом. на попытки беззакония который должен быть один для всех, избирательного сопливого активистов на тех, может убивать, и тех, кто может грабить. и можно сохранить свою страну. See Translation»