“Слуги народу” хочуть увімкнути друкарський станок НБУ і збільшити кількість гривні в Україні. Інфляція не за горами.

29.06.2020 09:50   -

Народний депутат від “Слуги народа” Людмила Буймістер у новому відеоролику розповідає про поганий Нацбанк, якісь фінансові махінації та катастрофу в українській економіці.

А за усім цим стоїть ідея виправдати емісію – збільшення кількості національної валюти, випуск в обіг нових грошових знаків (гривні) в економіці.

Будь хто, маючи елементарні уявлення про економіку, розуміє, що збільшення кількості гривні в країні призведе до здешевшання національної валюти, тобто – інфляції. Зростання цін – закономірний наслідок інфляції.

Людмила каже, що треба надрукувати дуже-дуже багато грошей та просто всім роздати – і буде нам усім добро. А інфляції та стрімкої девальвації не буде, бо ж “у нас ВВП вище, ніж в дев’яності” (який зв’язок?), а золотовалютні резерви вищі, ніж у 2015-му. Людмила – невміле, кострубате брехло. Але це невміле брехло зараз при владі“, – прокоментував відео укранський журналіст Віктор Трегубов.

Українська економіка падає в прірву. І в нас є 2 варіанти виходу: перший пропонують провідні економісти світу – це емісія. Ці механізми вже почали використовувати такі країни як США, Великобританія, Угорщина. Другий же пропонують наші містечкові псевдо-експерти, які діють в інтересах спекулянтів.І це боргова яма для всієї країни.Для початку давайте розберемося як спекулянти заробляють на простих українцях?У той час як інші держави залучають кредити під 3% річних. Нацбанк України бере гроші в борг під 10-15% через випуск облігацій. Потім, роздає їх держбанкам або розміщує на депозитах. Тому процентні ставки за кредитами в Україні такі високі.Ці гроші Нацбанк прокручує всередині своєї системи, отримуючи по 23млн доларів на кожній копійці. В результаті ніхто не хоче брати такі дорогі кредити і вкладати в бізнес з його ризиками.І цей цинізм Нацбанк видає за своє досягнення і хвалиться надліквідністю банківської системи, на якій сам же і заробляє.А в кінцевому рахунку борги будуть віддавати прості українці.А тепер уявіть, якби застряглі в банківській системі гроші, а це, на секундочку, 200млрд грн, були доступні українським підприємцям, а банки виконували б ту функцію, яку повинні в цивілізованій економіці – фінансувати бізнес, який створює робочі місця.Отже, повернемося до першого шляху, який, як ви пам'ятаєте, пропонують провідні світові експерти?Що можна зробити вже сьогодні, якщо діяти в інтересах українського бізнесу і громадян?Роздати по 3тис грн кожному українцю, видати безкоштовні кредити малому і середньому бізнесу, дофінансувати житлове будівництво, будівництво доріг і великі інфраструктурні проекти, тим самим уникнувши повторення кризи 2008р.Для фінансування всіх цих програм держави оголошують емісію.Але це не вигідно тим, хто хоче продовжувати на вас заробляти. А це значить вас будуть лякати, що емісія призведе до гіперінфляції і повернення в 90ті, але ці страшилки не відповідають об'єктивному стану речей і є ніщо інше як цинічна брехня.Адже на сьогодні ВВП країни вдвічі більше ніж тоді, а золотовалютних резервів набагато більше ніж навіть 5 років тому.Страшніше буде нічого не робити і потрапити в спіраль дефляції, яка призведе до масового безробіття, закриття виробництв, не стабільній економіці і масових заворушень.

Опубліковано Liudmyla Buimister Четвер, 25 червня 2020 р.