“Слуга народу” Олександр Дубінський потрапив під санкції США як агент Росії

11.01.2021 20:34   -

Департамент управління казначейства з контролю за іноземними активами США вжив додаткових заходів проти семи фізичних осіб та чотирьох суб’єктів господарювання, які є частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу, до якої причетні нардепи України Андрій Деркач та Олександр Дубінський, – повідомляє УП із посиланням на сайт Мінфіна США.

Російські дезінформаційні кампанії, спрямовані на американських громадян, є загрозою нашій демократії“, – сказав секретар Стівен Т. Мнучин. – “США продовжуватимуть агресивно захищати цілісність наших виборчих систем та процесів“.

Сайт Міністерства Фінансів США пояснює, що принаймні з 2019 року Деркач та його соратники використовували американські ЗМІ, американські платформи соціальних медіа та впливових американських людей для поширення оманливих та необгрунтованих тверджень про те, що нинішні та колишні чиновники США займаються корупцією, відмиванням грошей та незаконним політичним впливом в Україні. Санкції проти Деркача були запроваджені ще у вересні 2020 року.

Окрім того, американці правоохоронці переконані, що колишні посадовці українського уряду Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко та нинішній народний депутат України Олександр Дубінський публічно виступили або приєдналися до Деркача шляхом скоординованого розповсюдження та пропаганди шахрайських та необгрунтованих звинувачень щодо політичного кандидата в США. Вони неодноразово робили публічні заяви, щоб просувати дезінформаційні розповіді про те, що чиновники уряду США вчинили корупційні дії в Україні. Ці зусилля узгоджуються та підтримують зусилля депутата Деркача, виступаючи агентом російських спецслужб, що прагнули впливати на президентські вибори в США у 2020 році.

Американці вважають, що колишній прокурор Генеральної прокуратури України Кулик створив союз з Деркачем для поширення неправдивих звинувачень у міжнародній корупції. Онищенко надав відредаговані копії аудіозаписів нібито розмов між колишніми українськими та американськими чиновниками, які Деркач випустив у публічний простір у період з травня по липень 2020 року, щоб дискредитувати чиновників США та вплинути на вибори. Теліженко, колишній український дипломат низького рівня, організував зустрічі між Деркачем та особами США, щоб допомогти пропагувати неправдиві заяви про корупцію в Україні. Дубінський, який працює разом з Деркачем у парламенті України, приєднався до заяв і тез Деркача на прес-конференціях.

Суд обязал Генпрокурора открыть дела о госизмене двух нардепов | UA.NEWS

Кулик, Онищенко, Теліженко та Дубінський занесені до санкційного списку за те, що безпосередньо чи опосередковано брали участь, фінансували, приховували чи іншим чином були співучасниками іноземного впливу на виборах у США, – вважають правоохоронці США.
Сам Дубінський уже відреагував на внесення його в санкційний список, назвавши такі дії наслідком “доносов шабунят”.

Касательно «санкций». К сожалению, ложные доносы шабунят и всех остальных подобных аферистов, по поводу, якобы моей связи с Деркачем, временно, в силу объективно сложной ситуации в США, позволили коррупционным паразитам реализовать очередную аферу. В очередной раз заявляю о том, что я никогда не вмешивался в выборы в других государствах, в том числе и американские выборы и никогда не имел отношения к обнародованию или прочим подобным действиям так называемых плёнок Порошенко-Байдена“, – написав Дубінський у Фейсбук.

Нагадаємо, що у травні минулого року народний депутат України Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка. За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко. Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.