Скільки країн пускають українців із COVID-сертифікатом

04.01.2022 10:03   -

На сьогодні з українським сертифікатом вакцинації від коронавірусу можна відвідати 52 країни світу. Після того, як Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів, громадяни матимуть змогу відвідувати ще більше країн, – повідомляє МОЗ у Facebook.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Марії Карчевич, українцям вже відкрито доступ до 52 країн світу, які визнають українські COVID-сертифікати у «Дії».

Брифінг заступниці міністра охорони здоров’я Марія Карчевич щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України:

 Україна готується приєднатися до Глобальної мережі COVID-сертифікатів, що здатна охопити усі країни світу. Для вакцинованих українців це означає одне — вільні та зручні подорожі в більше країн світу.

 Доступ для українців відкритий у 52 країни, які визнають наші COVID-сертифікати.

 Додатковий COVID-сертифікат у осіб, які підуть на додаткову дозу щеплення від COVID-19 генеруватися не буде. Чинним залишиться «зелений» сертифікат.

 На базі МОЗу працює національний контакт-центр з питань протидії поширення COVID-19. З початку роботи центру ми опрацювали 1,6 млн звернень українців.

Згодом, попри пандемію коронавірусу та поширення нового штаму «Омікрон», українцям буде відкрито доступ до ще більш ніж 80 держав світу, які визнають українські COVID-сертифікати, уточнила чиновник.

«Незабаром із українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, яка може охопити всі країни світу. Учасники мережі визнаватимуть цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів під час перетину кордону», – сказала Карчевич.

Раніше повідомлялося, що з понеділка, 3 січня, пункти вакцинації проти COVID-19 знову розпочали роботу.