Через обстріл терористів на Донбасі поранено українського військового

04.01.2022 09:59   -

Прес-служба ООС повідомила, що минулої доби, 3 січня, внаслідок обстрілу з боку проросійських бойовиків було поранено українського військового – воїн перебуває в лікувальному закладі, стан його здоров’я – важкий.

Загалом, упродовж минулої доби, 3 січня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Так, у бік Сітлодарська окупанти відкривали вогонь з автоматичних та протитанкових гранатометів; а в напрямку Лебединського противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї; поблизу Шумів російські найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

Станом на 7 годину ранку, 4 січня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нагадаємо, що Уряд Украіни спростив процес перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя й виїзду з них (КПВВ). Відтепер вимогу щодо обов’язкового встановлення мобільного додатка електронного сервісу «Дій вдома» при перетині адмінмежі та самоізоляцію, пов’язану з Covid-19, – скасували. Натомість особи, що перетинають КПВВ проходитимуть безкоштовне тестування на коронавірусну хворобу. Таке нововведення вже діє з 30 грудня 2021 року.