Скільки дніпряни заплатять за перейменування вулиць?

30.06.2015 12:11   -
Автор:

Робоча група комісії міської ради з найменування і перейменування вулиць на сьогодні нарахувала 307 топонімів, які треба змінити відповідно до прийнятих законів про декомунізацію, заявила голова комісії Світлана Гладка.
Про це йдеться у сюжеті “Громадське ТБ Дніпро”.
У Дніпрі перейменованню підлягають не тільки вулиці та проспекти, але й адміністративні райони, житлові масиви та станції метрополітену. Також буде зроблене подання у Верховну Раду стосовно перейменування найбільшого острова в межах міста – Комсомольського. Наразі робоча група визначилася з переліком вулиць і проспектів, названих іменами одіозних діячів комуністичного режиму або пов’язаних із діяльністю Комуністичної партії. Їх близко сорока. Вадим Шебанов, в.о. керівника справами виконкому Дніпропетровської міськради, говорить, що коли комісія прийме рішення, то щодо всіх топонімів будуть проведені громадські слухання, проте рішення прийматимуть депутати міськради.
Читайте також: Заради перейменування Дніпропетровська хочуть повернути місцеві референдуми
Що стосується вартості, то зміна штампу в паспорті – говорить Вадим Шебанов – коштує 89 копійок. У разі перейменування вулиці чи проспекту міськрада прийме рішення про безкоштовну зміну місця реєстрації. Власники квартир чи автомобілів у разі їх купівлі-продажу зможуть змінити місце реєстрації під час оформлення угоди. Юридичним особам буде надано час для зміни правоустановчих документів.