Ситуація із коронавірусом у Дніпрі: оновлені дані

06.07.2020 11:12   -

Упродовж вихідних по медичну допомогу у Дніпрі з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 67 осіб.

Станом на 6 липня у місті зареєстровано 533 випадки коронавірусної інфекції, 445 людей вже одужали.

Двоє пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Жоден з пацієнтів не підключений до апарата штучної вентиляції легень.

Наразі маємо 221 негативну відповідь від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 6 липня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.
Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 1842 виїзди та обстежили 5812 осіб. Позитивні результати – у 370 людей.

«Пандемія привчає нас дбати про власну гігієну, дотримуватися соціальної дистанції, а також навчає етикету кашляння та чхання. Проте дуже важливою є також інформаційна гігієна. Адже, коли весь світ бореться із вірусом та його наслідками, роздмухування паніки або навпаки применшення небезпеки вірусу та заклики ігнорувати карантин призводять до негативних наслідків. Тому читайте новини з офіційних джерел, перевіряйте сенсації на достеменність. Піклуйтеся про чистоту вашої онлайн-стрічки так само як і про власну гігієну. Бережіть себе та будьте здоровими», – зазначила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.