Громадські організації Січеславщини звернулися до НАБУ з заявою про злочин щодо дій Олійника

06.07.2020 12:44   -

Громадські організації області просять всебічно відреагувати на інформацію поширену у ЗМІ щодо голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника. Повідомлення про це опубліковано на фейсбук-сторінці “Медіапростору”.

Зокрема, в одному з інтерв’ю перший заступник начальника ГУ ДФС Дніпропетровської області Сергій Пеньков повідомив про те, що Святослав Олійник у 2013 – 2015 роках давав вказівки представникам правоохоронних і судових органів та координував судовий процес по корупційній справі щодо тодішнього чиновника міськради Дніпра та ТОВ “Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями “УПС”. Податківець розповів, що за “злиття” справи Святослав Олійник отримав мільйон доларів.

Представники громадськості Дніпропетрощини просять НАБУ розглянути зазначене повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, вжити заходів реагування, відповідно до наданих законом повноважень та внести відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також громадські організації просять ГО “Центр протидії корупції” надати цій інформації максимального розголосу, та стати заявником відповідних відомостей до органів прокуратури. На думку активістів такі дії будуть сприяти максимально швидкому та ефективному розслідуванню цих злочинів.

Перелік громадських організацій, які підписалися під зверненням:

ГО “ПО “Оріяна”;

ГО “Спілка політв’язнів та репресованих Дніпропетровської області”;

ГО “САМ”;

ГО «Коло змін»;

ГО “Товариство “Нова нація”;

ГО “Центр Громадських розслідувань”;

ГО “Правозахисна група “СІЧ”.