Сьогодні вночі літаком із Китаю в Україну доставили 250 000 тестів на коронавірус

23.03.2020 09:21   -
Автор:

Цієї ночі в Бориспіль прибув літак ЗСУ ІЛ-76, що раніше відправився у Китай за гуманітарною медичною допомогою. Літак повернувся із вантажем медичного призначення з китайського Гуанчжоу. Про це повідомив Офіс Президента на своєму сайті.
На борту літака доставили в Україну 250 000 експерс-тестів для виявлення коронавірусу, медичні маски різного ступеня захисту, апарати штучної вентиляції легень.
«Медичні засоби, зокрема тести для ПЛР, уже в понеділок буде передано до лабораторій у кожен регіон України.
Експрес-тести, а також медичні маски спрямовуватимуться для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, працівників поліції, Держприкордонслужби та інших.
Швидкі тести використовуватимуться бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлена підвищена температура та є підозра на коронавірусну хворобу. У разі позитивного результату експрес-тесту лікарі мають узяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту», – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що даний вантаж прибув до України в результаті домовленостей з урядом КНР і це не останній подібний рейс.
Світлина від Офіс Президента України.Світлина від Офіс Президента України.