Сію, сію, сію, сію конопелечки… Доки депутати не ухвалять легалізацію марихуани, у поліції завжди буде заняття

24.07.2021 09:56   -

Поліція В рамках операції «МАК» 22 липня вони провели обшуки в області з метою викрити незаконне вирощування заборонених рослин.

В одному з сіл Покровського району 45-річний раніше судимий чоловік на своїй території виростив близько 500 кущів конопель. Він планував виготовити марихуану і продати.

Правоохоронці вилучили заборонені рослини. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за вирощування конопель. Тепер чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Зараз вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Житель одного із сіл Томаківського району на власній присадибній ділянці обладнав теплицю та висадив близько 70 кущів конопель елітних сортів, – повідомляє Нацполіція

Як з’ясувалося, місцевий житель обладнав теплицю системою поливу та датчиками руху, обробляв та культивував рослини. Надалі переробляв їх та збував на території області. 

Близько 500 кущів конопель - фото 180958

38 нарковмісних рослин на території свого домоволодіння виростила 38-річна жінка, мешканка одного із сіл Криничанського району. Насадження конопель виявили поліцейські сектору реагування патрульної поліції та сектору превенції відділення поліції № 6 Кам’янського РУП. 

Ще 77 кущів конопель, у тому числі елітних сортів, виявили поліцейські управління боротьби з наркозлочинністю ДБН спільно зі слідчим відділення поліції № 3 Криворізького РУП на земельній ділянці, яка належить 36-річному жителю Петриківського району. Правоохоронці провели санкціонований обшук у домоволодінні фігуранта та вилучили з його присадибної ділянки культивовані кущі коноплі. Встановлено, що чоловік займався вирощуванням нарковмісних рослин та їх переробкою. Надалі мав на меті збути канабіс на території Петриківського району. Обшук відбувся під процесуальним керівництвом Криворізького північної окружної прокуратури.   

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За результатами експертизи поліцейські вирішуватимуть питання про вручення жінці й чоловіку повідомлень про підозру. Їм загрожує покарання від штрафу до обмеження волі строком до трьох років.