“Шум” набув нових обрисів для участі в Євробаченні

09.03.2021 18:03   -

Прем’єра нового кліпу на пісню “Шум”, який братиме участь у конкурсі Євробачення, відбудеться в ефірі UA: ПЕРШИЙ, сьогодні, 9 березня, о 19:00, – повідомляє suspilne.

Ми вже розповідали про конкурс “Цьогоріч Євробачення відбудеться наживо”, півфінали відбудуться у вівторок 18 та четвер 20 травня на німецькій арені “Роттердам Ахой”. Гранд-фінал, в якому прозвучить 26 пісень, відбудеться у суботу, 22 травня, о 21.00. Представлятиме Україну на  Євробаченні-2021 гурт Go_A. 

Вокалістка гурту Go A Катерина Павленко висловила впевненість у тому, що нові регламентні обмеження Євробачення, запроваджені через пандемію COVID-19, не завадять гурту повною презентувати пісню на сцені пісенного конкурсу.

“Ми не збираємося нічим жертвувати, все необхідне для виступу у нас є. Ми впораємося без балету і без бек-вокалу. Звісно, хотілося б побільше людей, влаштувати справжній танок “шум” на сцені Євробачення, але ми розуміємо що є обмеження, і будемо намагатися зробити все найкращим чином”.

Пісню “Шум” гурту Go A, який представлятиме Україну на Євробаченні-2021, довелося повністю переробити через вимоги пісенного конкурсу.

Зокрема, гурту довелося відмовитися від використання слів з українських народних пісень та вкоротити хронометраж пісні до визначених регламентом Євробачення трьох хвилин. Втім, члени гурту доклали максимум зусиль, аби зберегти зв’язок з попередньою версією пісні

“Новий текст, звісно ж, також заснований на українському фольклорі. Це матеріал, з яким ми працюємо з 2012 року і не збираємося нічого змінювати. Новий текст є немовби “сиквелом” до попередньої версії, продовженням пісні, випущеної в січні, але трохи у іншому настрої, веселішому. Так, у старій версії ми закликали весні і надіялися на неї, а у новій вона вже прийшла і ми всі дуже раді”, – розповіла Павленко.