Штаб нацзахисту Дніпропетровщини: «Програма підтримки волонтерів – профанація»

13.01.2015 09:48   -
Автор:

Штаб національного захисту Дніпропетровьскої області оприлюднив офіційне звернення до Міської Ради та дніпропетровських волонтерів.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Вкради мільйон – прикрийся волонтером»
Офіційно повідомляємо, що дана Програма підтримки волонтерів мільйоном гривень – чистої води профанація. Окрім 2-3 волонтерів, які нібито забули, що волонтерство – це вміння знайти підтримку, в тому числі й фінансову, для допомоги біженцям, армії , дітям та пораненим про Програму з кодовою назвою «Вкради мільйон – прикрийся волонтером» ніхто не знав. Хочемо зауважити, що соціального запиту на впровадження Програми також немає.
Крім того, використання бюджетних грошей на листівки, фестивалі, сайт та домен – не є актуальним під час такої великої кризи на Сході України, як Війна.
Ключова порада, щодо подальших дій в напрямку використання бюджету області – це створення діючої робочої групи, яка здатна розробити проект конкурсу «Громадська ініціатива. Соціальні проекти», під егідою якої можна обрати 5-6 напрямків, в які й можна інвестувати ресурси з бюджету міста.
Хто і як буде керувати робочою групою – питання нагальне. А отже, ті, хто взяв на себе роль Радників при МіськРаді та модераторів цієї базарної конференції, нехай почнуть заохочувати (збирати контакти і працювати з ними) до участі представників волонтерського руху і розписувати календар зустрічей. Висновком такої роботи й стане як раз захист 1 млн грн. на майбутній сесії МіськРади. Це буде чесно.І такий формат розподілення грошей стане прозорим.
Читайте також: Встреча волонтеров в горсовете закончилась, состав рабочей группы не утвержден