Шість банків вже готові виплачувати по тисячі гривень за вакцинацію

10.12.2021 12:08   -

Кошти надаються на чотири місяці з моменту отримання.

 Шість банків вже готові виплачувати по тисячі гривень за вакцинацію: «Альфа-банк», «А-Банк», monobank, ПриватБанк, «Укргазбанк» та «Ощадбанк», – повідомляє Мінекономіки.

«Поступово будуть долучатися й інші банки. Використати вже наявний рахунок в банку – неможливо», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, кошти надаються на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн. Банки розпізнаватимуть категорію при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, перевести їх на картку, зняти готівкою буде неможливо.

Виплати можна буде отримати вже з 19 грудня, але на першому етапі лише через мобільний додаток “Дія”. Для цього українець має зареєструватися для участі у програмі підтримки. Потім йому необхідно буде пройти перевірку на відповідність встановленим критеріям та відкрити у онлайн-банку віртуальний рахунок, куди й надійдуть гроші.

Зазначається, що технічну частину послуги у додатку «Дія» забезпечує команда Мінцифри. У міністерстві наголосили, що з 19 грудня громадяни зможуть приєднатися до програми виключно у «Дії».

Раніше Зеленський заявив, що повністю вакциновані українці зможуть отримати 1 000 грн з 19 грудня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що кошти виплачуватимуть із загального фонду держбюджету. Фінпідтримка надходитиме на віртуальні платіжні карти через застосунок «Дія».