Що Зеленський робить в Еміратах?

15.02.2021 08:42   -

Ми не писатимемо вже популярних тез про те, що Зеленський поїхав із дружиною відпочивати на море, прикриваючись “офіційним візитом до ОАЕ”.

Звернему увагу на те, що саме підписав Зеленський в Еміратах під час візиту 14-15 лютого.

У межах офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Об’єднаних Арабських Еміратів генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв підписав угоди та договори з Tawazun Economic Council та EDGE Group про розширення військово-технічного співробітництва на загальну суму понад 1 млрд дол. США“, – повідомляє Офіс президента.

May be an image of одна або кілька осіб та people standing

Tawazun Economic Council – холдинг, що відповідає за створення та розвиток галузі оборони та безпеки в ОАЕ. Економічна рада Тавазун була заснована в 1992 році для реалізації стійкого економічного та соціального розвитку в ОАЕ. З моменту свого створення Рада дозволила створити понад 90 компаній та інвестиційних фондів, що охоплюють 11 секторів економіки, включаючи оборонне виробництво. Ці компанії відіграють життєво важливу роль у стимулюванні економічного зростання в ОАЕ. Рада передбачає максимізацію економічних вигод шляхом надання необхідних ресурсів для промислового розвитку, підвищення промислового статусу ОАЕ, досягнення стійкої економіки, заснованої на знаннях, та збільшення потоку прямих іноземних інвестицій.

Цікаво, що у 2017 році відбулося підписання стратегічного Меморандуму про взаєморозуміння Tawazun Economic Council із Державним військово-промисловим комітетом Республіки Білорусь. Меморандум про взаєморозуміння стосувався співпраці у галузі оборони з основною метою створення дорожньої карти співпраці щодо певних сфер, що цікавлять обидві сторони. Планувалось зосередити увагу на радіоелектронному обладнанні, розвідці та війні, телекомунікаційних та інформаційних системах. Співпраця мала зачепити і виробництво важких колісних транспортних засобів, спеціальних вантажівок, різного типу кріплення обладнання, причепів та комплектуючих.

Невже у світі не знайшлося інших оборонних компаній, які могли б допомогти Україні у розробці зброї? Західні партнери? Чому Зеленському так потрібно було підписувати угоди з компанією, яка співправцювала з режимом Олександра Лукашенка, а значить – може мати зв’язок із росіянами? А пізніше ми будемо дивуватися, чому російські гакери зламали сайт Міноборони України…

During the event