Ще 36 закладів освіти утеплять у Дніпрі

09.08.2023 14:18   -

На даний момент активно виконуються роботи з утеплення у ДНЗ № 68. Фасад вже був утеплений, вікна та двері успішно замінено. Також в процесі заміни знаходяться евакуаційні виходи.

«До початку повномасштабного вторгнення, коли ще діти ходили до дитячих садочків, у закладі саме восени та навесні, коли відключали опалення, було холодно. Тож ми сподіваємося, що завдяки енергоефективності стане набагато тепліше. Також додам, що ми вже відремонтували укриття, а найближчим часом його облаштують всім необхідним для отримання акту від ДСНС. Тож ми дуже чекаємо, як і наші батьки, зустрічі у форматі офлайн з нашими дітьми», – коментує т.в.о. директора ЗДО № 68 Тетяна Смітко.

Проходить процес термомодернізації шкіл та дитячих садків у Дніпрі. Вдалий спільний напрямок команди міського голови Бориса Філатова і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) створив надійний фундамент довіри банку до місцевої влади. Останнім часом, за сприяння ЄБРР, Дніпро отримав наступний етап фінансування – 25 млн євро на вдосконалення енергоефективності. В результаті, в місті вже впроваджено теплові поліпшення в 21 навчальних закладах, а до кінця цього року планується ще 15 об’єктів.

«Дніпро – перше місто в Україні, яке масштабно реалізує проєкт з підвищення енергоефективності у школах і садочках.  Зовсім скоро розпочнуть роботи з утеплення ще 9-ти закладів освіти. Іще 6 – до кінця року», – коментує представниця відділу технагляду департаменту гуманітарної політики ДМР Валерія Нікіфорова.