“Шахтар” програв 0:5

20.10.2021 06:44   -

У Києві мадридський «Реал» розгромив донецький «Шахтар» у груповому етапі Ліги чемпіонів. Поєдинок завершився з рахунком 0:5.

Іспанці від самого початку тиснули на ворота «Шахтаря», але у першому таймі змогли забити лише один гол. Після подачі Лукаса Васкеса м’яч у свої ворота зрізав захисник донеччан Сергій Кривцов.

Після перерви «Реал» продовжив атакувати і кілька разів пробив голкіпера «Шахтаря» Анатолія Трубіна. Двічі відзначився бразилець Вінісіус — спершу його вивели один-на-один з воротарем донеччан, а потім він самостійно обіграв кількох гравців «Шахтаря» та забив у ближній кут.

Через деякий час Вінісіус вже віддав гольову передачу на Родріго, який вколотив м’яч під перекладину.

Після 0:4 «Шахтар» трохи активізувався в атаці і здійснив кілька небезпечних атак, але воротар «Реалу» Тібо Куртуа виручив команду.

Останній м’яч «Реал» забив вже у компенсований час — відзначився нападник Карім Бензема.

Таким чином «Шахтар» залишається на останньому місці у своїй групі в Лізі чемпіонів. «Реал» залишився на першій сходинці, молдовський «Шериф» — на другій, а італійський «Інтер» — на третій.

Нагадаємо, що молодіжна команда “Шахтаря” здобула вольову перемогу в поєдинку третього туру Юнацької ліги УЄФА над “Реалом”, чинним переможцем турніру. “Гірники” обіграли мадридців з рахунком 3:2.

Перед поєдинком проти “Реала” U19 донецька команда йшла третьою у турнірній таблиці, маючи в доробку три очки, здобуті на старті проти “Шерифа”. “Реал” та “Інтер” йшли лідерами, маючи по чотири очки, тому перемога в матчі над мадридцями забезпечувала щонайменше друге місце за підсумками першого кола групової стадії.

На початку матчу “Шахтар” U19 пропустив ранній гол. На 10-й хвилині вінгер “Реала” Петер змістився з правого флангу в центр та пробив точний у дальній кут обвідним ударом.

“Шахтареві” вдалося зрівняти рахунок на 33-й хвилині: простріл з лівого флангу замкнув Антон Глущенко.

Однак на 41-й хвилині мадридці вдруге вийшли уперед: на добиванні після удару через себе вдало зіграв Давід Гонсалес.

“Гірникам” не лише вдалося відігратися до перерви, але й вийти уперед. На 42-й хвилині передачу Глущенка в дотик замкнув Кирило Сігеєв.

А на 45-й “Шахтар” забив третій м’яч: після подачі з кутового м’яч обробив Ілля Гулько, який пробив точно у верхній кут.

Після перерви “Реал” U19 продовжив тиск на ворота “Шахтаря”, намагаючись відігратися. Проте “гірникам” вдалося втримати переможний результат та виграти.