“Шахтар” на характері проходить кваліфікацію Ліги чемпіонів. Сьогодні “Динамо” і “Шахтар” дізнаються суперників по групі ЛЧ

26.08.2021 08:38   -

У середу, 25 серпня, відбувся матч-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, в якому донецький «Шахтар» досяг потрібного результату проти «Монако», – повідомляє Sport.ua.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф
 
Шахтар – Монако – 2:2 (перший матч 1:0)
Гол: 
Марлос (74), Агілар автогол (114) -Бен Єддер (18, 39)

Донецький “Шахтар” став учасником групового етапу Ліги чемпіонів. У другому матчі “гірники” здійснили камбек проти “Монако”, програючи по ходу 0:2, вирвавши необхідну нічию 2:2 вже в овертаймі.

Відзначимо, також в групі ЛЧ зіграє київське “Динамо”. Своїх суперників українські клуби дізнаються сьогодні, 26 серпня. Жеребкування в 19:00 за київським часом.

Нагадаємо, на початку цього сезону УЄФА скасувало правило виїзного голу.

Перший поєдинок між командами завершився мінімальною перемогою “Шахтаря” 1:0. Але в Харкові “монегаски” вже з перших хвилин побігли відіграватися. І на 18-й хвилині змогли загальний рахунок за сумою двох матчів зрівняти. А все почалося з ауту “гірників” на своїй половині. Бадіашіль зіграв на випередження проти Траоре, м’яч влучив до Бен Йеддера, а той відпасував на Фолланда, який з меж штрафного пробивав по воротах. П’ятов м’яч відбив перед собою, а на добивання першим встиг Бен Єддер і вколотив круглий у сітку – 0:1.

Після голу гравці “Монако” обороти не зменшили. При цьому “Шахтар” ніяк не міг намацати свою гру, виглядавши досить інертно в атаці. І вже до кінця першої половини французи забили другий гол. Спершу на 38-й хвилині донеччан врятувала штанга, після того як Бадіашіль пробивав після подачі зі штрафного. А вже на наступній хвилині кіпер “Монако” Нюбель запустив довгу передачу зі своєї половини поля, м’яч потрапив до Олівейри Сілви, який прострілив уздовж на Бен Єддера. Той легко відірвався від Матвієнка і пробивав вже у порожні ворота – 0:2.

На другий тайм замість Матвієнка у “Шахтаря” вийшов Ісмаїлі. І відразу ж через лівий фланг “гірників” почав створювати небезпечні ситуації. Нарешті на 74-й хвилині “Шахтарю” таки вдалося забити. Траоре отримав м’яч у штрафному майданчику, відпасував на набігаючого Патріка, а той переправив м’яч Марлосу, який вийшов у другій половині. Бразильський українець в дотик переправив м’яч у сітку воріт “Монако” – 1:2 і рівність за сумою двох матчів.

В овертаймі у команд особливих моментів не було, але “гірникам” таки вдалося відзначитися. На 114-й хвилині Мудрик в підкаті на своїй половині поля перехопив м’яч, підхопив його у Фернандо і увірвався в штрафну, де намагався відпасувати на партнера. М’яч перехопив захисник “Монако” Агілар, але від нього круглий парашутом залетів за комір Нюбеля в сітку воріт “монегасків” – 2:2. До кінця екстра-таймів рахунок так і не змінився.