Шахтарі збираються йти на Київ – соціального вибуху не уникнути

21.04.2020 08:08   -
Автор:

Через кризу в українській енергетиці, непродуману політику уряду, що уже призвела до призупинення роботи ряду шахт (про це повідомлялось раніше), українські шахтарі планують організувати масштабну акцію. Про це повідомляється на сторінці Конфедерації вільних профспілок у Фейсбук.
«Гірники, працівники збагачувальних фабрик Мирнограда, Добропілля, Червонограда, Покровська, Первомайська, Павлограда, Лисичанська, Волині, Донеччини – одразу після закінчення режиму карантину готові йти на Київ через створену енергетичну кризу, унеможливлення сталої роботи підприємств, накопичення зарплатних боргів», – сказано у повідомленні.
Політика уряду призвела до зупинки багатьох шахт по всій Україні, а шахтарі часто не отримують заробітну плату. Наразі вже можна говорити про майже повну зупинку вугледобувної галузі України.
«Фактично криза у вугільній галузі вже наступила – не працюють шахти держпідприємств «Краснолиманська», «Селидіввугілля», «Волиньвугілля», приватні шахти «Добропіллявугілля», «Білозерська». Тепер зупиняється флагман вугільної галузі «Павлоградвугілля» – країна втрачає 95% загального вуглевидобутку», – зазначено у маніфесті.
Шахтарі вважають, що в таких умовах, враховуючи багато українських міст, які існують навколо гірничо-видобувних комплексів, соціального вибуху уникнути не вдасться.
«…в сьогоднішніх умовах, створених для працівників вугледобувної галузі, мономіст, які на сто відсотків залежать від сталої роботи підприємств – владі не уникнути соціального вибуху», – підводять підсумок шахтарі.
Думайте, шановний Володимир Олександрович! Люди можуть терпіти довго, але не вічно!
Зображення може містити: 1 особа, стоїть та текст
Шахтеры Днепропетровщины и всей Украины собираются на митинг в Киев