Сенатори США відвідали Україну через загрозу російського вторгнення

18.01.2022 13:23   -

Група з семи американських сенаторів зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським у Києві на тлі загрози потенційного вторгнення Росії в країну, – повідомляє CNN.

Делегація американських сенаторів від обох партій відвідала Україну, щоб висловити підтримку та підтвердити відданість США країні на тлі російської агресії.

Україні — зброю, РФ — "жахливі санкції": сенатори США у Києві "відправили  меседж Путіну"

«Якщо Путін думає, що зможе ввійти в Центральну чи Західну Україну без значного опору, то він принципово неправильно зрозумів український народ та його готовність», – сказав демократ з Коннектикуту.

Крім того, Директор ЦРУ Білл Бернс зустрівся із Зеленським під час попередньо запланованої поїздки минулого тижня.

«Бернс проконсультувався з колегами з розвідки через побоювання щодо подальшого вторгнення Росії в Україну», – повідомив неназваний посадовець у розмові з CNN. І додав:

«Вони обговорили поточні оцінки ризику для України. Перебуваючи там, він також мав можливість обговорити поточну ситуацію з президентом Зеленським та зусилля щодо деескалації напруженості».

Раніше США та Євросоюз відмовилися  розглядати можливість відключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT в рамках санкцій через можливу військову агресію Росії в Україні.

Також уряд Канади закликав своїх громадян уникати поїздок в Україну без крайньої необхідності через «тривалу російську агресію і нарощування військової присутності в країні і навколо неї» .