Секрет довголіття: для слухачів Університету третього віку провели тренінг з нутриціології

11.07.2022 16:01   -

У Дніпрі для слухачів Університету третього віку влаштували тренінги з нутриціології. Під час занять їм розкажуть про секрети здорового харчування, основи дієтології, інші лайфхаки довголіття. 

«Наші учасники віком від 55 років, тож у такому поважному віці важливо володіти інформацією про те, які продукти потрібно вживати, аби не нашкодити здоров?ю. Також, зважаючи на популярність загальних онлайн-лекцій зі здорового способу життя та актуальність інформації, ми вирішили зробити очні заняття, на які запросили пів сотні охочих. У планах провести чотири лекції», – зазначила головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець. 

На тренінги запросили фахівця із нутриціології та дієтології, який вже розробив для учасників Університету третього віку спеціальну програму здорового харчування. 

«На першому тренінгу ми поговорили про основи здорового харчування. Це така цікава тема, адже основи для кожного різні і ми це намагались донести. Пояснювали учасникам наскільки важливо слухати своє тіло, адже у кожного різні запити і тут немає однакових рекомендацій. Надалі плануємо ще глибше розкривати теми довголіття та здорового способу життя», – спеціаліст з нутриціології та дієтології Василь Лукянов. 

Учасниця Університету третього віку Раїса Курінна також зазначила: «З першої лекції я винесла для себе кілька важливих пунктів, яких хочу дотримуватись. Одне з них – здорове харчування дуже важливе для нас, бо це наше здоров?я в першу чергу. Також потрібно поважати себе та не їсти все підряд, а навпаки підбирати калорії. Тож дуже рада, що долучилась до цієї лекції, яка дала мені змогу дізнатись, як жити здорово та правильно».