СБУ затримала причетних до підпалу автомобіля журналіста

18.08.2020 11:42   -

СБУ затримала у Львові організатора підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода», який стався у січні цього року. За версією слідства, підпал організував колишній працівник Національної поліції.Оперативники Служби безпеки України встановили місцезнаходження та затримали зловмисника на виконання рішення слідчого судді. Йому вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27 «Співучасть у злочині» та ч. 2 ст. 347-1 «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста». Тривають слідчі дії“, – йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, підпал авто журналістки стався у ніч на 30 січня 2020 року у Львові. Раніше правоохоронці затримали в Одесі безпосереднього виконавця злочину – 19-річного мешканця Хмельницького.

Авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук після підпалу, 30 січня 2020 року

Про деталі справи з підпалу машини своєї колеги розповідає “Радіо Свободи” із посиланням на керівницю прокуратури Львівщини Ірину Діденко.

Оперативники СБУ у Львівській області розшукали і затримали колишнього поліцейського, причетного до підпалу авто львівської кореспондентки “Радіо Свобода” Галини Терещук.

«11.02.2020 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомлено про підозру у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Його було оголошено у розшук. Наразі готуємо клопотання про обрання міри запобіжного заходу», – повідомила Ірина Діденко.

Керівник прокуратури не вказує прізвище поліцейського, але з поданої нею інформації випливає, що мова про Михайла Чердака, який фігурує у справі підпалу автомобіля подружжя журналістки Галини і Василя Терещуків, – додає “Радіо Свобода”.