СБУ заявила про затримання у Дніпрі самозваного “президента України”

22.12.2021 20:13   -

Служба безпеки України заявила про викриття у Дніпрі лідера фейкового “народовладдя”, який оголосив себе “президентом” і сформував тіньовий уряд, – повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією спецслужби, у Дніпрі викрито лідера антидержавної організації так званого “народовладдя”, який публічно закликав до повалення конституційного ладу.

У СБУ заявили, що підозрюваний вважає чинні органи державної влади нелегітимними і закликав громадян замінити їх на нові, зокрема не виключав варіант насильницького повалення влади.

За матеріалами слідства, підозрюваний збирав однодумців у лавах “всеукраїнського національного конгресу” та разом з ними формував тіньовий уряд.

“На перших зборах домігся обрання себе так званим “президентом України”. Іншими рішеннями призначено – “голову верховної ради”, “прем’єр-міністра”, керівників силових відомств, а чинні державні органи визнано “терористичними структурами”, – йдеться у повідомленні Служби безпеки.

За даними СБУ, підозрюваний намагався заручитися підтримкою ветеранів АТО/ООС і діючих військовослужбовців ЗСУ.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання підозрюваного, під час якого виявили та вилучили: печатки і бланки фейкових псевдоутворень; комп’ютери і телефони; розпорядження самопроголошених органів влади і “дипломатичні паспорти”.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею скоєння дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення структур державної влади.

СБУ заявила про затримання у Дніпрі самозваного "президента України": фото